Küresel Kriz, Güney Amerika Yerlileri ve Mustafa Kutlu

2 Responses

  1. Bu gerçekten önemli bir mesele, tamam kapitalizme karşı yapısal değişimler çok önemli ama insan olarak nefsimize dair bir değişim yaşamadan hayra doğru gitmek çok da mümkün değil gibi.

    Özgür üniversite bu meseleyi dert edinen iki kitap basmıştı, saolsun Fikret hoca tavsiye etmişti ama hala okumak nasip olmadı bu vesileyle bakılabilir tekrardan.http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=579030
    http://www.idefix.com/kitap/sefaletin-yoksullugu-kovdugu-bir-dunya-macit-rahnema/tanim.asp?sid=S2IGM8JBWY3YR8QX0NUV

  2. Alp Çıracı dedi ki:

    Hasan Köse hoca da şöyle demiş, şimdi tekrar üzerinden geçerken fark ettim:

    “Benim dedem Halveti idi. Ormana giderken baltanın ağzını sarar, sepetin içine koyar öyle giderdi. Bir gün ‘Hayırdır baltan korkuyor mu’ diye sordum. Kafama şaplak vurdu. ‘Ağaçların sizi görmediğini mi sanıyorsunuz. Sizi hissederler. Onları yaratan siz misiniz? Hangi ağacı keseceksen onun önüne kadar baltanı açamazsın, edebini koruyacaksın’ dedi.

    Hayvanı bile kesmeden önce bıçağı gizliyorlar ya, yaklaşırken gözünü bağlıyorlar, böyle bir damar var, gelenek var. Daha ötesini söyleyeyim. Ben yaylada doğdum büyüdüm. Ninemler yaylaya geldiklerinde yaylaya selam verirlerdi, göçerken de her çeşmeden helallik isterlerdi, eyvallah derlerdi, yayladan öyle ayrılırdık.”

    http://www.emekveadalet.org/arsivler/12777

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir